Три интересни въпроса, които разкриват смисъла на живота
Смисълът на живота

Представи си, че имаш един свободен ден изцяло на твое разположение, но задължително трябва да напуснеш дома си. Къде би отишъл и какво би правил?

Всеки от нас си е задавал въпроса: “Какво искам да направя с живота си?”. Въпрос, който не спираме да си задаваме цял живот. Тези три интересни въпроса могат да ви помогнат да откриете отговора.

Представи си, че отново си на 8 години. Какво в сегашния ти аз би те накарало да се разплачеш от радост?

Всеки е имал детски мечти и представи за това, какъв би искал да стане като порасне. Космонавт, певец, актьор, лекар… Но с напредъка на възрастта тези мечти избледняват и постепенно забравяме какво наистина би ни донесло удовлетвореност и радост в живота.

Удивително е как остарявайки, губим връзка с нещата, които са ни носели радост в детските ни години. А често те са нашето истинско призвание и цел в живота. Върнете се в детството си, припомнете си какво сте обичали да правите, на какво сте се радвали и помислете как може да върнете това чувство в ежедневието си.

Какво може да те накара да забравиш да се храниш и спиш?

Това са онези моменти на приятно изтощение, в които унесени в нещо, забравяме как тече времето, как са минали часове, как не сме се хранили цял ден… Припомнете си кои са тези неща, кои са тези моменти, в които “влагате” себе си на 100% и ще разберете много за своята страст и цел в живота.

Представи си, че имаш един свободен ден, изцяло на твое разположение, но задължително трябва да напуснеш дома си. Къде би отишъл и какво би правил в този ден?

Хората имаме свойството да попадаме в капана на определени навици и рутина. Чувстваме се комфортно и поддържаме този комфорт. И когато нищо различно не ни се случва, ние трудно можем да разберем каква е страстта ни. Страстта е резултат от действия, а не причина за тях – зависимост, която много хора не разбират правилно.