Сертификат за най-креативен екип

На 26 април 2016 г. във Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов се проведе регионален панаир на учебните компании от Джуниър Ачийвмънт България. Аз, заедно с Борислав Аврамов, Михаил Димитров, Михаела Илиева, Наталия Бонева, както и Милена Петкова с ръководител г-жа Даринка Стефанова представихме нашата учебна компания “Аркобалено”.

Общо 25 учебни компании се състезаваха на регионалното състезание, което беше за Северна България. В инициативата се включиха екипи от Варна, Велико Търново, Провадия, Разград, Видин, Габрово, Плевен, Добрич и Русе. Регионалните панаири на учебните компании се провеждат като част от националната квалификация за Националното състезание “Най-добра учебна компания” за 2016-а година. Учебната компания демонстрира в конкурентна среда своите умения по маркетинг и продажби, като същевременно представи и защити своята бизнес идея пред жури. По време на събитието присъства и евродепутата от ЕНП Ева Паунова.

“Това е едно събитие преди националния финал, на който ще бъдат избрани финалистите. Днес децата представят това, което са правили през цялата година, представят продуктите си”, каза Джеймс Йоловски – мениджър “Програми за финансова грамотност” в Джуниър Ачийвмънт.
“Програмата се стреми да обучи децата, така че да работят в екип, да разпределят ролите си в екип. До известна степен има елемент на кариерно ориентиране, тъй като те имат различни отдели – финансов, маркетингов…”, добави Джеймс Йоловски. Сред продуктите, които учебните компании предлагаха имаше гардероб за мобилни устройства. Целта е когато децата влизат в час, да оставят телефоните си там. По този начин могат не само да ги съхранят, а в същото време и да ги заредят.

Въпреки че всички ние представихме престижно нашата учебна компания, както и училище, не успяхме да се класираме на челните места в крайното класиране. За сметка на това обаче, бяхме избрани за най-креативния екип в състезанието, за което получиха и сертификат.