Сериозно признание от кмета на Община Русе Пламен Стоилов

На 23-ти май 2017 г. в зала “Европа” на Доходно здание в град Русе, се състоя церемония по връчване на грамоти и награждаване на отличниците от училищата на територията на Община Русе по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

На събитието присъстваха народният представител Андриан Райков, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заместник-кметът Иван Григоров, директорът на дирекция “Култура и образование” Ирена Петрова, началникът РУО – Русе Димитър Райнов, директори на училища, преподаватели, родители и гости.

По традиция кметът Пламен Стоилов поздрави изявените русенски ученици в знак на благодарност към положения труд за постигнати високи резултати през периода на изминаващата учебна година:

В навечерието на празник, който ни изпълва с гордост и ни обединява – 24-ти май, поздравявам отличниците – амбициозни деца, които съчетават спорт, разнообразни интереси и амбиция за успех. Поставяйте си високи цели, за да просперира нашият красив град и прекрасната ни държава.

Кметът изрази признателност към всеотдайността на техните директори, преподаватели и родители и пожела на всички здраве и успех. С решение на Педагогическия съвет всяка година училищата предлагат по един ученик, който достойно е представил и допринесъл за издигане авторитета на училището, в което се обучава и заслужава да бъде сред най-добрите и изявени ученици в град Русе. Това са ученици, които са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от Национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и други. За доброто настроение на присъстващите, Габи Вълчева и Мира Пуйкова от ОбДЦК с ръководител Наталия Константинова изпълниха песните “За теб, учителко” и “Да запея”.