Сертификат за най-креативен екип

Сертификат за най-креативен екип

Публикувано на 28 април 2016 г. от Илиан Георгиев


На 26 април 2016 г. във Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов се проведе регионален панаир на учебните компании от Джуниър Ачийвмънт България. Аз, заедно с Борислав Аврамов, Михаил Димитров, Михаела Илиева, Наталия Бонева, както и Милена Петкова с ръководител г-жа Даринка Стефанова представихме нашата учебна компания "Аркобалено".

Общо 25 учебни компании се състезаваха на регионалното състезание, което беше за Северна България. В инициативата се включиха екипи от Варна, Велико Търново, Провадия, Разград, Видин, Габрово, Плевен, Добрич и Русе. Регионалните панаири на учебните компании се провеждат като част от националната квалификация за Националното състезание "Най-добра учебна компания" за 2016-а година. Учебната компания демонстрира в конкурентна среда своите умения по маркетинг и продажби, като същевременно представи и защити своята бизнес идея пред жури. По време на събитието присъства и евродепутата от ЕНП Ева Паунова.

"Това е едно събитие преди националния финал, на който ще бъдат избрани финалистите. Днес децата представят това, което са правили през цялата година, представят продуктите си", каза Джеймс Йоловски - мениджър "Програми за финансова грамотност" в Джуниър Ачийвмънт. "Програмата се стреми да обучи децата, така че да работят в екип, да разпределят ролите си в екип. До известна степен има елемент на кариерно ориентиране, тъй като те имат различни отдели - финансов, маркетингов…", добави Джеймс Йоловски. Сред продуктите, които учебните компании предлагаха имаше гардероб за мобилни устройства. Целта е когато децата влизат в час, да оставят телефоните си там. По този начин могат не само да ги съхранят, а в същото време и да ги заредят.

Въпреки че всички ние представихме престижно нашата учебна компания, както и училище, не успяхме да се класираме на челните места в крайното класиране. За сметка на това обаче, бяхме избрани за най-креативния екип в състезанието, за което получиха и сертификат.Следваща статия

Второ място в създаването на HTML страници

Второ място в създаването на HTML страници

На 15-ти май 2016 г. в ПМГ "Баба Тонка" - град Русе се проведе Регионално състезание по компютърен машинопис, текстообработка, презентация, работа с електронни таблици и уеб дизайн - "Компютърната подготовка - мерило за цивилизоваността на един народ!".

Предишна статия

Трето място на финансов лагер

Трето място на финансов лагер

На 17-ти и 18-ти април 2016 г. се проведе финансово-креативния лагер за учебни компании в град София. Събитието беше организирано от Джуниър Ачийвмънт България, с подкрепата на Ситибанк.