Първо място на национално състезание по Управление на проекти

Първо място на национално състезание по Управление на проекти

Публикувано на 22 февруари 2017 г. от Илиан Георгиев


На 17 февруари 2017 г. (петък) Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в град Свищов организира национални ученически състезания в цели пет направления: Управление на проекти, Митнически и данъчен контрол, Маркетингът в действие, Мениджмънт академия и Млад агропредприемач.

В направлението по Управление на проекти взехме участие общо 12 ученици от училището в което се обучавам - СУ "Възраждане" - град Русе, а в цялото състезание - общо около 220 ученици от цяла България - предимно единадесетокласници и дванадесетокласници.

В рамките на състезанието ние разработвахме проектно предложение по действаща към настоящия момент в България програма с фокус върху младежкото развитие. Всички участници бяхме разделени в екипи. Ние трябваше да дефинираме проблем в рамките на предварително избрана от нас тематична област, да формулираме цел и да определим целевите групи на проектното предложение, да посочим дейностите, с извършването на които ще се постигнат набелязаните цели на нашия проект, както и да представим очакваните резултати от изпълнението на заложените в проекта дейности пред висококвалифицирано жури.

Заради самото си участие и смелостта си да се конкурира с толкова много ученици от цяла България - всеки участник получи сертификат, че е участвал. Участниците, които се представиха най-добре от всички пък получиха и грамоти, придружени с куп награди. Тя бяха разнообразни - едни получиха грамоти за първо място, а други получиха и специални награди.

Аз, заедно с останалите участници, които бяха в моя екип, спечелихме наградата за първо място, която се оказа и най-престижната в самото направление. Важно е да се отбележи, че представянето на всички нас от СУ "Възраждане" - град Русе беше на много високо ниво. Абсолютно всеки научи нещо ново, надгради знанията си в областта на Управлението на проекти и се запозна с куп готини хора на неговата възраст.Следваща статия

Национално състезание по приложна информатика и статистика

Национално състезание по приложна информатика и статистика

На 25.02.2017 г. в сградата на тестовия център на УНСС в град София се проведе тазгодишното издание на Националното състезание по приложна информатика и статистика.

Предишна статия

Национално състезание

Национално състезание "Виртуално предприятие"

През 2017 г. отново ще се проведе националното състезание "Виртуално предприятие", в което младежи на възраст между 15 и 19 години имаме възможността да тестваме бизнес уменията си.